Traktatie verjaardag

Afbeeldingsresultaat voor verjaardag kinderenHet is voor elk kind speciaal om te verjaren. Voor heel wat kinderen is het de mooiste dag van het jaar. Daarom besteden we er in onze school de nodige aandacht aan. De jarige krijgt de kans om de klasgenoten te trakteren in de klas. Voor de kinderen is dit een fijne gebeurtenis.

Om dit vlot te laten lopen zijn er afspraken gemaakt die voor de hele school gelden. 

Wat is er niet toegestaan?

1) Alle vormen van materiële traktaties worden terug meegegeven met het kind. Ze worden niet meer uitgedeeld in de klas. Hieronder verstaan we speelgoed, pennen, potloden, slijpers...
2) Snoep wordt niet uitgedeeld in de klas. Dit wordt in de boekentassen van de kinderen gestopt. Op die manier kunnen de ouders zelf beslissen of ze het snoep laten opeten.

Eigenlijk willen we vragen om dit niet te doen. Kinderen vinden het fijn om op de speelplaats samen dingen op te eten die ze krijgen van de jarige. Dit is een aangenaam gebeuren wat de onderlingen band tussen de kinderen versterkt.

Wat is er wel toegestaan?

1) Fruit. We willen wel meegeven dat het niet mogelijk is voor de leerkracht om het fruit voor alle kinderen te schillen. Geschild fruit of kleinere fruitsoorten genieten daarom de voorkeur. Fruitstokjes of andere creatieve ideeën zijn natuurlijk wel toegelaten. Als het maar vlot kan uitgedeeld worden voor de speeltijd.

2) Koeken, cake, wafels, cupcakes, taart... Alle dingen die gewoon door de kinderen in de hand mee naar speelplaats kunnen genomen worden zijn toegestaan. Indien je ze decoreert, vragen we om dit zo te doen dat de kinderen ze nog steeds uit de hand kunnen eten. Chocolade zien we liever niet. We moeten jullie niet vertellen wat er gebeurt als dit smelt in de handen.

3) Ijsjes. We vragen om enkel ijsjes te brengen die ze in de hand mee naar de speelplaats kunnen nemen. Schepijs, slagroom, chocoladesaus... zien we liever niet. De school beschikt niet over een ruime diepvries die constant aanstaat. Je moet de ijsjes dus steeds à la minute naar de school brengen, je kan ze 's morgens niet meegeven.

Het is zeker niet onze bedoeling om heel veel regels op te leggen. Maar in een school, waar dagelijks veel mensen samen zijn, is het beter om duidelijke afspraken te hebben. Dat maakt het voor iedereen leefbaar. En dat is onze bedoeling.

We danken u alvast voor uw begrip en medewerking!

Mochten er nog vragen over zijn, dan kan u steeds terecht bij de directie.

 

 

Contact

Tichelovenstraat 2 - 3990 Peer
Telefoon: 011/63.30.32
secretariaat@bsticheleer.be
directie@bsticheleer.be