Voorstelling

De ouderraad bestaat momenteel uit een groep van een 10-tal ouders en heeft een aantal specifieke doelstellingen die in de loop van vorig schooljaar werden vastgelegd in een huisreglement.

Een eerste doelstelling is dat de ouderraad wil fungeren als spreekbuis tussen de ouders en directie en/of schoolraad. De ouderraad heeft binnen het schoolgebeuren een adviserende functie ten opzichte van de schoolraad, wat inhoudt dat wij opmerkingen of ideeën, die u aanbrengt, via onze vertegenwoordigers in de schoolraad kunnen laten bespreken.

Een tweede doelstelling van de ouderraad is het stimuleren van het contact tussen leerkrachten en directie enerzijds en de ouders anderzijds, evenals het bevorderen van de relatie tussen de ouders onderling. 

Een derde doelstelling is het concreet helpen bij de organisatie van de school. 

Daarnaast steken de leden van de ouderraad heel actief de handen uit de mouwen bij de realisatie van verschillende activiteiten voor de school en voor de kinderen. 

Tevens wil de ouderraad een hulp zijn voor de leerkrachten, directie en de schoolraad bij het nemen van allerhande beslissingen in verband met de werking, organisatie en uitbouw van de school.Dit kunnen wij realiseren door het samenbrengen en gebruiken van de kennis van de leden van de ouderraad die professioneel werkzaam zijn in de meest uiteenlopende sectoren.

De ouderraad wil de ouders ook informeren over thema's die aanleunen bij de opvoeding van hun kind.

 
Tenslotte willen we als ouderraad ook financieel ons steentje bijdragen. Dit doen we onder andere door de organisatie van verschillende activiteiten, waarvan de opbrengst wordt overgemaakt aan de school. Voor de besteding van de opbrengst wordt hiervoor samengewerkt met de leerkrachten en directie die de specifieke eisen en doelstellingen vastleggen waaraan de projecten dienen te voldoen om te passen in het pedagogisch project van de school. Daarnaast subsidieert de ouderraad ook schoolreizen en andere activiteiten. 

Deze activiteiten en evenementen vragen veel energie en inzet. Hoe groter de groep van geïnteresseerde ouders, hoe breder het draagvlak en hoe meer er voor de school kan gedaan worden.

Dit alles heeft maar één doel namelijk: de school en schoolomgeving zo positief mogelijk proberen te beïnvloeden want: hoe beter de school, des te leuker het wordt voor onze kinderen!

Daarom ook deze oproep aan alle geïnteresseerde ouders om in de ouderraad te stappen.

We vergaderen ongeveer 1 keer per maand 's avonds en daarnaast zijn er nog de diverse activiteiten waar iedereen volgens zijn eigen mogelijkheden aan deelneemt. 

Hou je niet van vergaderen maar wil je wel graag helpen bij de praktische organisatie van onze activiteiten, laat het ons ook weten. Er is steeds hulp welkom, bijvoorbeeld voor het eetfestijn, het schoolfeest, ... .

Wens je meer informatie of wil je graag meedoen ?

STUUR DAN EEN MAILTJE NAAR: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Tichelovenstraat 2 - 3990 Peer
Telefoon: 011/63.30.32
secretariaat@bsticheleer.be
directie@bsticheleer.be