De school is gesloten tot 18 mei, er is opvang voorzien in samenwerking tussen de school en de stad Peer

De opvang die voorzien wordt, is gericht op kinderen van ouders uit deze 2 groepen :

- je bent tewerkgesteld in de zorgsector, je bent een gezagsdrager,  werkzaam in essentiĆ«le sectoren.

- je kan je kinderen enkel door iemand uit de risicogroep laten opvangen (risicogroepen zijn oudere mensen, mensen met een zwakke gezondheid en chronische aandoeningen).

Aan alle andere ouders wordt met aandrang gevraagd om kinderen niet naar school te laten komen om zo het coronavirus niet verder te verspreiden.

Omdat de tijdsduur van blootstelling een rol speelt in de verspreiding, staan we toe dat kinderen later toekomen en/of vroeger worden opgehaald. Het is niet nodig om in halve dagen te denken. bv. om 10.30u brengen en om 13.30u ophalen kan. We willen dit proberen en kijken of het haalbaar is. Op deze manier verkorten we de contactduur tussen de kinderen met minder kans op overdracht van het virus.

Je kan ook enkele dagen gebruik maken van de opvang in school. Enkel voor de dagen dat het thuis niet lukt.

Het is niet nodig om te laten weten of je kind er maandag zal zijn. Wij voorzien voldoende mensen om de aanwezige kinderen op te vangen.

Het vraagt van de leerkrachten in deze omstandigheden veel burgerzin om de kinderen op te vangen voor de groepen waar het voor nodig is. We zullen dit plichtsbewust doen. Maar het vraagt ook van jullie als ouders burgerzin om al het mogelijk te doen om de kinderen niet naar school te laten komen om zo bij te dragen aan de inperking van het coronavirus.

Als we met z'n allen de handen in elkaar slaan dan geraken we wel door deze onzekere tijd.

Door de beperkte bijkomende info kunnen wij ook niet meer zeggen. Mocht er meer info volgen dan laten we het jullie weten.

Samen met het leerkrachtenteam bekijken we maandag hoe we verder met de situatie omgaan.

 

Contact

Tichelovenstraat 2 - 3990 Peer
Telefoon: 011/63.30.32
secretariaat@bsticheleer.be
directie@bsticheleer.be