Eerste schooldag

Tijdens de laatste week van de vakantie, toen de derde hittegolf ons deed puffen, werd er op school hard gewerkt.

De neuzen stonden weer richting september.

Toch was er één juf die nog helemaal geen zin had in school.

Op maandag 2 september, de eerste schooldag, had ze de schooldeuren gesloten en alle sleutels verstopt zodat niemand binnen kon in het schoolgebouw.

De kinderen konden die sleutels vinden via een spel ‘Kraak de code’.

Per klas kregen de kinderen een opdracht om uit te voeren. Als ze daarin slaagden, kregen ze een cijfer. Alle cijfers bij elkaar vormden een telefoonnummer. Dan kon die éne juf  gebeld worden om te vragen waar ze sleutels verstopt had.

received 495723177909503

Zo raakten de leerlingen met enige vertraging toch nog in hun klas!

Voor alle nieuwkomers van het eerste leerjaar werd er een erehaag gevormd en onder luid applaus mochten ze de school binnen gaan.

1e 1

Voor de kleuters was het belangrijk om ‘s morgens rustig te wennen aan hun nieuwe klasje. Zij speelden het spel na de speeltijd. Iedereen deed enthousiast mee aan de verschillende activiteiten. Daarna werden de kleuters  verwend met een drankje en een koek.

1e 2

De Basisschool Ticheleer  start dit schooljaar met 306 leerlingen waarvan 90 kleuters en 216 kinderen in het lager. Er zijn  4 kleuterklassen en 10 klassen in het lager.

We hopen dat alle kinderen zich snel thuis voelen in hun nieuwe klas en dat ze een plezant en leerrijk schooljaar hebben!