Verkeersactie kleuterschool

We vragen al lang aan ouders om niet te parkeren aan de kleuterschool. We willen het Hoogveld vrij houden voor voetgangers en fietsers. Op die manier kunne onze jongste schoolgangers in een voorzichtige omgeving leren om zich in het verkeer te begeven. Een jaar geleden bleek dit één van de grote ergenissen van ouders. Enkele oproepen in het Ticheltje, info aan ouders bij inschrijvingen, sociale controle van ouders onder elkaar en de wijkagent die aanwezig is, blijken zijn vruchten af te werpen.

Na al deze inspanningen deden we deze week zelf een beloningsacite. Enkele kleuterjuffen en enkele kleuters waren vanaf de vroege ochtend en tijdens de middag aanwezig om ouders te belonen met een groene kaart en attent te maken via een rode kaart. De actie werd uitgesteld tot een druilige dag zodat we maximaal effect hadden. De verkeersactie werd door de ouders goed onthaald, ze waren zichtbaar blij met hun groene kaart. Proficiat aan iedereen met een groen kaart!

Groene kaartpapa krijgr goene kaartRode kaart

De resultaten zijn heel positef. 's Morgens werden er geen rode kaarten uitgedeeld en 's middags slechts 4.  Er werden tientalle groene kaarten uitgedeeld.

Hopelijk zijn het volgende keer 0 rode kaarten zodat we alleen nog groene mogen uitdelen!