Interesse om een chromebook via school te kopen?

We kregen al meerdere keren de vraag van ouders om via de school een chromebook aan te kopen. Als school kopen wij ze goedkoper aan omdat wij met de scholengemeenschap als groep aankopen en minimaal 100 stuks per jaar afnemen.

We willen jullie graag mee laten profiteren maar er waren enkele obstakels. Zoals de garantieperiode, service, interventies bij defecten en dergelijke. Dit heeft immers een invloed op de prijs en is anders voor professionals (de school) dan particulieren (ouders).

Met onze partner voor chromebooks hebben we daarom iets uitgewerkt dat voldoet aan de juiste voorwaarden tegen een goede prijs.

De voorwaarden :

- Je bestelt online in de webshop voor onze school, je betaalt online en de chromebook wordt geleverd op school. Het paswoord voor onze webschop : SCHOLENGAANGOOGLE. De school neemt geen enkel procent of dergelijke!

- De chromebooks die wij aanbieden voldoen aan gebruikersvoorwaarden die geschikt zijn voor een school. Dat wil zeggen : voor intensief gebruik, valbestendig tot 70 cm en spatwaterdicht.

- Er is een licentie bij waardoor de chromebook in de beheersmodule van de school wordt opgenomen. Hierdoor kunnen wij alle instellingen voor de leerling beheren m.b.t. het schoolaccount. U kan uiteraard ook met eigen accounts buiten school inloggen naast het schoolaccount maar deze beheren we niet. Meerdere leerlingen/personen kunnen uiteraard op één chromebook werken. Wanneer een leerling de school verlaat wordt de chromebook losgekoppeld van het schooldomein en kan u hem gewoon verder gebruiken zonder dat u een verschil zal merken. Het algemene beheer op de achtergrond valt wel weg wat niet wil zeggen dat u de updates van google niet meer ontvangt. Dit is gekoppeld aan uw toestel.

- De aangeboden chromebooks zijn in voorraad en worden binnen enkele werkdagen geleverd op school, behalve het DELL, daarvoor is een levertermijn van ongeveer 10 werkdagen. Wij kijken ze na, koppelen ze aan het schooldomein (tenzij u dit niet wil) en geven u een bericht om de chromebook op te halen.

- Je hebt 3 jaar garantie.

- De chromebook krijgt minimaal de komende 6 jaar ondersteuning en automatische updates zodat hij een hele lagere school loopbaan mee gaat. Dit zal waarschijnlijk langer zijn.

- Uw zoon/dochter mag de chromebook mee naar school brengen om er op te werken. We hopen dat dit zeker zal gebeuren, ze zijn ook geschikt voor transport. Andere kinderen werken niet op een persoonlijke chromebook. Let wel op, de chromebook valt buiten de verzekering van de school. Het gebruik is op eigen verantwoordelijkheid, net zoals bv. een fiets bij een schooluitstap.

- Als er binnen de 2 jaar iets aan de chromebook is, wordt u steeds verder geholpen door een vervangtoestel dat wordt opgestuurd. Indien er voldoende toestellen worden aangekocht zal er steeds een vervangtoetstel in school liggen zodat er geen wachttijd is.

- De ICT'er van school kijkt even naar de chromebook of hij het defect niet eenvoudig kan herstellen voor u de chromebook opstuurt. Door onze ervaring kunnen wij zelf heel wat dingen verhelpen vanuit de beheersmodule van de school waaraan we uw chromebook koppelen. Indien u de koppeling met school niet wenst, kunnen minder helpen maar dit heeft geen invloed op de garantie!

- Elke chromebook functioneert als tablet (android apps uit de playstore en als computer).

Hopelijk komen wij hiermee tegemoet aan jullie vraag. Bovendien hopen we ook een beetje dat het dubbel gebruik meer ruimte geeft om digitaal te werken in de klas. We zouden het graag meer doen, maar zijn beperkt door het aantal chromebooks dat we in ons bezit hebben omdat we budgettair beperkt zijn.

Op deze manier kunnen we misschien een win-win situatie creëren.

Dit is een geheel vrijblijvend aanbod. Wij stimuleren op geen enkele manier om op dit aanbod in te gaan! Je kind kan gewoon digitaal blijven werken zoals het nu loopt zonder een minder aanbod te krijgen in de klas.

De webshop blijft continu actief. Je kan net zo goed nu, volgende maand of over een half jaar een aankoop doen. Het wachtwoord in deze mail blijft steeds geldig.

Ter info : vooral vanaf de lagere school wordt er individueel met chromebooks gewerkt.

Mochten er vragen over zijn dan mag je de directie steeds aanspreken.

 

Contact

Tichelovenstraat 2 - 3990 Peer
Telefoon: 011/63.30.32
secretariaat@bsticheleer.be
directie@bsticheleer.be