FLL : Averna op bezoek

Vandaag is Liesbeth Boels van de firma Averna op bezoek geweest in het 5de leerjaar. Onze jongens en meisjes kregen uitleg over een zeer modern en innovatief bedrijf uit Hasselt dat robotica en mechanica combineert om robots te maken die hitech kwaliteitscontroles uitvoeren. Averne steunt onze school sinds 4 jaar naar aanleiding van het FLL project. We zijn hen daar zeer dankbaar voor.

Na de voorstelling hebben we zelfs een afspraak kunnen maken om bij hen op bezoek te gaan in november. Dat wordt een unieke ervaring want op dit moment ontwikkelen ze meerdere robots. Beniewd wat we te zien gaan krijgen!

Via de voorstelling en praktijkvoorbeelden van het bedrijf proberen we onze kinderen duidelijk te maken waartoe techniek allemaal kan leiden. Bovendien sluit het perfect aan bij de inhoud van het FLL project

Enerzijds voeren de kinderen een onderzoek en ontwikkelen ze oplossingen voor een probleem. Dit jaar gaat het om water. Hun oplossingen stellen ze op een creatieve manier voor aan een jury ondersteund door flyers, filmpjes, maquettes, poster, toneeltjes, ...

Anderzijds programmeren de kinderen een robot (mind storm) van lego om opgelegde opdrachten van het FLL project correct uit te voeren. Dit is een boeiende maar geduldige opdracht waar de volhouder wint.

Een intensief project van 3 maanden dat in goede banen wordt geleid door de juffen, Guido en Hugo. Ze coachen en begeleiden onze teams zonder alles voor te doen. We krijgen tijdens het project ook ondersteuning door David Camps van TIO overpelt. Dankejewel coaches!

We wensen het 5de leerjaar veel succes met hun project dat loopt tot eind november.

Hier kan je hen volgen via de foto's.