typelessen gestart

Dit schooljaar geven we voor het eerst typevaardigheden tijdens de lessen. We doen dit in het 4de leerjaar omdat het motorisch niet vroeger aan te raden is. Meester Tim en juf Els zijn vandaag gestart met de eerste les in een reeks van 10. We gebruiken hiervoor de methode van type10. De kinderen waren al vast enthousiast!

We hopen onze leerlingen een vaardigheid aan te leren die ze nog vaak en lang kunnen gebruiken. In de klas wordt er steeds vaker met chromebooks gewerkt. Door onze kinderen typevaardigheden aan te leren, vormt het typen geen belemmering voor digitale opdrachten.

Het is niet onze doelstelling om de kinderen een bepaald aantal aanslagen per minuut te laten halen. Foutloos typen met 10 vingers is het hoofddoel. Kunnen ze ook nog snel typen dan is dat mooi meegenomen.

We wensen iedereen veel succes!

Kijk hier naar de foto's.