Schoolreis kleuterschool

Voor het vertrek naar de Bosuil stonden we voor een moeilijke beslissing. Vertrekken of niet met de regen. Samen bestudeerde we buienradar en volgens ons zou het die dag niet veel regenen in de Bosuil maar wel in Peer. Wat doe je dan? Hoe betrouwbaar is buienradar? En 's morgens vroeg waren er al kinderen bij Plons afgezet zonder boterhammen. Onze kleutes hadden grote verwachtingen van deze dag. En nog zo veel meer afwegingen.

We hebben vol goede moed besloten om te vertrekken. Niet op goed geluk maar op basis van buiernradar. En het was een goede beslissing zo bleek.

Net toen de bussen aankwamen bij de Bosuil stopte het met regenen. Daardoor waren de toestellen wel wat nat en was het zand een beetje plakkerig. Maar geen enkele kleuter die zich dat aantrok. Spelen dachten ze!

Toen een volgende bui opkwam rond het middaguur werden de frietjes onder het afdak opgegeten. En wat bleek, na het eten was het terug droog. Dus spelen maar ...

En de laatste bui van de dag werd opgegevangen door het eten van ijsjes. En weer konden de kinderen daarna gaan spelen.

Een flexibele organistie was dus voldoende voor veel speelplezier. De kleuters waren wel wat vuiler dan anders maar ze hebben wel een geweldige schoolreis gehad.

Een beetje gegokt en gewonnen deze keer. Het zullen braven juffen en kinderen zijn Wijchmaal!

Wil je weten hoe het er aan toe ging bekijk dan de foto's.